Стефан Станев влязъл в клиника с психотичен епизод заради дрога

Д-р Гълъбова: Той е лекуван адекватно, но след излизането му няма контрол
2 юли 2017 12:28, Елка Василева
67
Стефан Станев влязъл в клиника с психотичен епизод заради дрога
Стефан Станев. Снимка: Булфото

При постъпването си в психиатричната клиника в Курило Стефан Станев е имал психотичен епизод, отключен от злоупотреба с наркотични вещества. Имал е симптоми, които са промени качествено съзнанието му за онзи период.

Това посочи пред bTV директорката на клиниката д-р Цветеслава Гълъбова по повод миналото лечение на Станев, който уби по изключително жесток начин приятелката си Виола.

Доктор Гълъбова уточни, че той е лекуван съвсем адекватно по време на тримесечния си престой, но след излизането му от институцията вече няма контрол над лечението му и злоупотребите са продължили.

По думите й той е трябвало да се лекува поне още година и половина в амбулаторни условия и повече никога да не се докосва до наркотици – марихуана също.

Още по темата

По повод притесненията, че той е можел да навреди на дъщеря си по време на срещите с нея, предвидени по закон, Гълъбова уточни, че психиатрите нямат право по закон да дават информация за състоянието на пациентите си на бивши съпрузи. Но дали едно лице е обществено опасно се преценява от съда, не от лекарите.

„Не смятам че трябва да се оказа натиск върху психиатрите и нямаме право да нарушаваме закона. Има други институции, които следва да се заемат със защитата на детето”, добави тя.

Д-р Гълъбова очерта множество проблеми при лечението на наркоманиите у нас. Липсва например концепция как те да бъдат лекувани и контролирани.

„Най-лесно е да бъдат набутани в клиники. Когато тези хора направят психическо разстройство от употребата, биват настанявани в клиниките, не се пита има ли клиниката програми за лечение на зависимости. Има и друга голяма група други методи за лечение – работа със семейството например”, добави тя.

Психиатричните клиники не са специализирани за лечение на зависимости, категорична е тя. Има нужда да се изградят центрове за лечение на такъв тип проблеми и има нужда да се върне принудата при лекуване на тези хора.

Големият проблем не е, че психично болните вървят по улицата сред нас, а защо са в този вид. Мястото им е сред нас – както е на глухите, слепите и т.н., но защо са така необгрижени, след като излязат от болниците, е въпросът, добави д-р Гълъбова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Неуважаема д-р Гълъбова, Вие в болницата си не ги обгрижвате болните си пациенти, а искате обществото да ги обгрижва! От Вашите необгрижени и НЕЛЕКУВАНИ пациенти има такива екземпляри на свобода! От Вашата несвършена работа!
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Садист се пише бе, ***.
54
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скъпа Др. Гълъбова, мястото на психично болните съдисти (като това ***) не е на улицата и сред нас, а в лудницата или в затвора. Няма база за сръвение на изтрещял съдист-психар със слепи и глухи хора, обидно е.
53
0
 
14
 
! Отговори
Теди преди 6 години
То не е само да се друса - той убива, коли - Виола и стопаджиите.Това са много тежки престъпления, а той се хили и се кефи на стореното. За какво говорим ,свръхопасен е.
52
0
 
4
 
! Отговори
Теди преди 6 години
То не е само да се друса - той убива, коли - Виола и стопаджиите.Това са много тежки престъпления, а той се хили и се кефи на стореното. За какво говорим ,свръхопасен е.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БръснаряТоя да не е Холивудска звезда, че да му трябва холивудска кока? Произведението на изкуството му е ясно. Друго, освен това явно не може.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
29 годишен мъж. Говорим за него като за дете - майка му го храни, купува му кола. Това, че се е размножил не прави от него мъж. Те и 12год. роми се размножават. Нищо друго, освен това явно не е направил сам. До колко години се смятат за деца (наркоманчета) сега?
49
1
 
12
 
! Отговори
Предложение преди 6 години
Пуснете този симпатяга за няколко часа в парламента. Барем свърши нещо полезно.
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В БГ.останаха само такива ,луди ,наркомани разбойници ,алкохолици,клошари и престъпни политици.Всичко свясно е зад граница.
47
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
богатите хора си правят децата на разглезени наркомани с чувство на недосегаемост. Кеф ти кола маме, кеф ти апартамент, ааа ето ти и парички за излизане и почивка и някой друг грам кока или хапове! Как да станат от тях нормални хора, които да си изкарват парите с труд като им се показва само лесното. Сама си платих висшето, сама си купих къща, работя от 18 годишна. През живота си дори не съм помисляла да опитам трева или каквото и да е дори и не съжалявм
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се кандидатира на следващите избори.Ще гласувам за него.Само Стефан Станев може да направи нещо за пенсионерите,за да им се увеличат пенсийте.
45
2
 
4
 
! Отговори
/./ преди 6 години
Болен ли бил? И тая докторка дето се изказва че го лекували 3 месеца, но трябвало поне още година... ми що сте го пуснали да си ходи след 3 месеца ми не го задържахте и да го лекувате ***, а? Знаете че е психясал, обаче го изписвате от психиатрията. Да ходи там сред хората и да прави зулуми, убийства и каквото там си реши.
44
0
 
5
 
! Отговори
Теди преди 6 години
Гледали ли сте филма "Американски психар"- ето ви българският вариант Това е отговорът
43
1
 
5
 
! Отговори
Отец Гелеменов преди 6 години
Аз както ви казах,че за жените трябва само бой,.. и сръбска музика,вие ми се смеехте.Ето Цигулката я пребивал редовно,а тя все се връщала при него. Достатънчо е хубава,за да си намери нормален спонсор,който нямада я бие,като тучина,ама не. Искала е "пич" и да има "тръпка". Бившата дето е изяла един камион бой,пак си го е посещавала.Както казва великият А.Константинов,чрез Бай *** "Каквото си търсил чичовото,намерил си го"
42
0
 
5
 
! Отговори
Бръснаря преди 6 години
Лошото е ,че коката дето я смъркат в Холувуд в Бг я няма .Тука има некви китайски химии и гаражни експерименти -амфети,а резултата е : превъртане ....Такаче за да се направиш на вървежен пред две три провинциалстки не си заслужава да шмъркаш.Е ако имаш 200 лв излишни и стъбилен дилър ,може и дупето да си мажеш с кока .Но амфетите са крайно рисковани, а "чая" и пикото смъртоносни!
41
1
 
6
 
! Отговори
Сотир преди 6 години
25% от населението на Европа са с психични отклонения проблеми .Ако всеки вземе да се гаври с по слабите докъде ще стигнем?Този си е чисто луд.Бой до насиране и електрошок през главата при доказана вина в убийство.Другото е в кариери и мини работа по 12ч на ден.
40
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато получаваш всичко наготово, нямаш мечти, нямаш стремежи идва отегчението. Тогава в ход са наркотиците. Запълват онази празна ниша, която дава смисъл на живота
39
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В търговския регистър, като собственик на фирмата "АРВЕН К И К" ЕООД се мъдри името на бащата на Стефан - Николай Стефанов Станев. Фармацевт в семейството е само Калина. Как е бил ангажиран Стефан в семейния бизнес, както сам се хвалеше! Редно е да се направи пълна финансова и данъчна ревизия на семейство Станеви и фирмата им. Институциите имат доста работа с този случай. Мисля, че при съвестна работа и професионално отношение (неподкупно), ще излязат на светлина интересни факти и обстоятелства.
38
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката, както и досега е постъпвала, ще направи и невъзможното да го измъкне. Ако не може с пари, ще го направи с много пари. Резонен е въпроса: Откъде Калина Станева - Маг. фармацевт, управител на болничната аптека в Специализирана болница за активно лечение по онкология ЕАД, гр.София, разполага с тези финансови средства и по какъв начин са придобити. Притежава аптеки "АРВЕН", едната от които е с адрес: ул. Хисаря 3A, кв.Света Троица. На същия адрес, в собствен апартамент на сина и е извършено убийството. Друга аптека, също в гр.София е в кв.Лагера на бул.Цар Борис 112. В търговския реги
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 33Значи те нямат никаква вина/отговорност? Гени и толкоз? Ами както е тръгнала техниката след някоя година тия гени щем им ги откриват в ембриона и тоз ембрион няма да живее. Ще е "острелян" още не туй ниво. Нищо, че другите му гени може да са гениални.